Stravování nanečisto
Žáci vaří žákům aneb školní stravování nanečisto
V naší škole se před dvěma měsíci zrodil nápad na projekt, jehož výstupem budou školní svačinky pro žáky. I když naší realizaci přerušila COVID doba, o to víc, jsme se těšili na to , až se vrátíme do školy a budeme moci realizovat „ Svačinky do školy“. Návrat po zavření do školy na sebe nechal chvíli čekat. Dnem otevření byl 12. duben 2021 – HURÁ, ale realita nás v realizaci malinko zbrzdila. A 12. 5. 2021 jsme připravili vzorové svačinky, které jsme se snažili na začátek nabídnout aspoň našim milým paním učitelkám. Měli na ochutnání – smaženku, housku se salámem a bagetu. Svačinky jsme udali a měli jsme radost, že všem chutnaly.
Byla jarní středa 19. 5. 2021, taková normální středa. Tak jako většina dní letošního jara. Však víte…
Na dveře kuchyně ťukám okolo desáté ráno. Uvnitř už všechno jede na plné obrátky.
U třech stanovišť stojí pět „žáků praktické školy“ a také pan učitel Pipek a paní asistentka Růžičková. Všichni něco usilovně krájí.
Můj první dojem byl, že jsem vstoupil do nějaké laborky, kde se zkoumá jídlo.
„Food Lab“, znáte to. „Všichni jsou oblečeni v bílých mundůrech, na hlavě mají síťku na vlasy a na rukou jednorázové rukavice (prý hygienický předpis). Chybí už jenom rouška na ústa .“ Ale omyl byl jsem v kuchyňce, kde žáci připravovali obědové menu a pracovali sehraně jako dobře namazaný stroj.
MENU Středa 19.5. 2021
Polévka: Kuřecí vývar se zeleninou a rýží
1) Pečené kuře na žampionech, rýže
2 ) 3ks Palačinky s marmeládou a šlehačkou